TVES – Computers Emmen

In dit item gaan we het hebben over het maken van een mainstream gaming pc. Een van onze klanten kwam met een laptop probleem wat heeft geleid tot een nieuwe gaming computer. Deze mochten wij maken met een ruim budget tussen de 1600 en 1800 euro aan hardware. Alles moest nieuw worden gekocht behalve de muis en speakers. Onderaan de pagina staan de onderdelen die wij hebben gekozen inclusief de prijzen op het moment van bouwen.

Wat vooraf ging

Wij kregen 2 mei 2019 een bericht van een klant waarvan de laptop spontaan uit viel en niks meer deed. Niet opstarten, niet opladen, geen scherm licht, geen geluid dus helemaal geen teken meer van leven… De volgende dag werd de laptop opgehaald en kwam hij onze werkplaats binnen.

Hoe pakken wij dit aan

Na de eerste snelle controle konden wij de bevindingen van de klant bevestigen, de laptop deed nog steeds niks. Voor dat we meteen gingen stellen dat de laptop kapot is, wilde we eerst nog wat meer testen. Hier begonnen we mee met het controleren van de oplaad adapter (zie foto’s).

De oplaad adapter

Deze adapter zou in normale omstandigheden 19V en 17,3A aan stroom moeten leveren. Maar na het meten van de voeding bleek al snel dat de lader geen stroom meer gaf. Na deze meting konden we dus met zekerheid zeggen dat de adapter kapot is. Nu is een nieuwe adapter kopen geen groot probleem, alleen er is een kans dat een kapotte lader de laptop zelf ook kapot heeft gemaakt.

De hoop op een werkende laptop

Om te testen of de laptop zelf nog goed is hebben wij een geregelde voeding op de laptop aangesloten waarvan we zelf de stroom kunnen bepalen. Wij hadden deze keurig ingesteld op 19V en 17,3A maximaal. Maar helaas de laptop deed het nog steeds niet. Hier werd alles een beetje somber van, zou deze laptop dan echt kapot zijn… Dit vereiste dus verder onderzoek dat werdt uitgevoerd met een schroevendraaier.

Tijd om de laptop open te maken, hierbij kwamen wij er tot onze verbazing achter dat hij al eerder open was gemaakt waarbij een schroef aardig beschadigd was geraakt waardoor deze niet zo makkelijk los kwam. Maar hier bij TVES geven we niet zomaar op, dus met wat extra druk kwam de schroef toch braaf los. Onze hoop was dat de aansluiting voor de lader in de laptop los zat, en daardoor kortsluiting maakte. Maar helaas was de schade erger dan we hadden gehoopt, er was inderdaad kortsluiting alleen dan op een meer crucialere plek. (Zie foto’s)

Dit was helaas minder leuk nieuws voor de klant, maar het werdt sportief ontvangen. Met overtuiging vertelde de klant ons dat hij graag een nieuwe Gaming Computer wilde die hij bij ons wilde bestellen. Hoe de bouw van deze computer ging, leest u maandag.

Samenvatting

Wij kregen een laptop van een klant die niks meer deed, helaas bleek de laptop stuk te zijn gegaan aan een kortsluiting. De kortsluiting was waarschijnlijk ontstaan door een laad adapter die stuk was gegaan. Het vervolg is dat er een nieuwe gaming computer besteld is. Hoe deze wordt gebouwd leest u maandag in het volgende item op het forum. Heeft u zelf een laptop of computer die niks meer doet, neem dan gerust contact op dan kunnen wij kijken of hij nog te redden valt.

Categorie├źn: Story_Builds

0 reacties

Geef een reactie