Helaas weten wij niet alles van alle onderwerpen, maar de dingen die we wel weten willen we ook graag delen. Deze pagina is niet alleen voor de ICT pro’s, maar bij ieder onderwerp proberen wij het in begrijpelijke woorden uit te legen dat zelfs de opa’s en oma’s het kunnen begrijpen. Zonder dat het doel er aan onderdoor gaat.

Internet/Netwerk adviseur

Soms is het lastig om door de boven het bos niet meer te zien. Tegenwoordig hebben we meerdere manieren om internet te krijgen in huis. Of je nou in het centrum van Amsterdam woont of op het puntje van Ameland. Maar een ding is zeker de internet providers willen zo veel mogelijk geld verdienen. Door met stunts te komen waarbij ze een onnodig hoge snelheid aanbieden voor een schijnend lage prijs. Terwijl je die snelheid misschien totaal niet nodig hebt en het met een veel goedkoper abonnement ook zou kunnen doen, zonder dat je hierin verschil merkt dit kan voornamelijk komen door het verkeerd instellen of plaatsen van het wifi netwerk.

Aanleggen of verbeteren van de Wifi verbinding

Wie kent het niet lig je lekker op je bed te ontspannen met een YouTube filmpje, maar moet je iedere 5 seconde wachten tot hij weer verder is met laden. Of wordt de beeldkwaliteit zoveel verminderd dat je je af gaat vragen waar je eigenlijk nog naar kijkt. Dit is ook een van onze sterke kanten, natuurlijk stoppen wij het liefste alle huizen in Nederland vol met ons favoriete A merk. Alleen dit is voor genoeg mensen niet het geld waard omdat de prijzen ook bij een A merk passen. Speciaal voor deze mensen denken wij ook goed aan de verhouding tussen geld en kwaliteit. Waardoor wij ook met de minder dure merken zoals TP-link werken. Maar wat naar ons idee de grootste fout is bij het verbeteren van het wifi netwerk, is het gebruik van repeaters soms ook wel draadloze wifi boosters genoemd. Dit komt door het principe van het apparaat.

Waarom je geen repeater moet kopen.

Je kunt het namelijk vergelijken met een kinderspel wat we allemaal wel een keer hebben gedaan. Je zit met een grote groep mensen in een kring en een iemand verteld iets aan de gene links van hem en dit verteld het aan de gene die weer links van hem zit en zo voort. Tot dat het zinnetje weer terug is bij de gene die het bedacht. Alleen vaak is dat zinnetje dan niet meer kloppen want ergens is het zinnetje veranderd. Terwijl de rest die daarna de zin krijgt dat niet weet.

Zo werkt een repeater ook je router verteld een stukje informatie aan de repeater. De repeater verteld het door aan je telefoon of misschien nog een andere repeater die het dan weer door verteld. Maar wat er vaak gebeurd is dat de repeater het net verkeerd door verteld aan de telefoon. Hierdoor wordt de verbinding minder duidelijk of juist minder snel.

Wat moet je dan wel kopen?

In plaats van een repeater, kan je beter een bedraad wifi punt kopen. Deze zijn meestal net zo duur maar kosten iets meer tijd om netjes te installeren. Dit komt omdat deze een kabel gebruikt en deze kabel kan 100 meter lang zijn voor dat de verbinding minder duidelijk of langzaam wordt. In een versimpeld voorbeeld komt dat omdat dit keer er geen zinnetje wordt gezegd maar.. Het wordt op papier geschreven en dat papiertje wordt met de hand door gegeven. Hierdoor veranderd er niks aan het zinnetje wat op papier staat en is de verbinding ook nog eens een stuk sneller.

Het herorganiseren van een netwerk of server kamer

Bij veel MKB bedrijven zijn er veel computers die worden gebruikt en dat zorgt ook voor een heleboel internet kabels. Na verloop van tijd worden er dingen aangepast in het netwerk waardoor er weer meer spullen bij komen. Als dit niet netjes wordt bijgehouden kan dit lijden tot een bende van spaghetti kabels. Als dit gebeurd wordt het werken met de kabels alleen maar moeizamer en langdradiger. Hiervoor bieden wij dan ook een service, op die manier kunnen wij de hele kamer of ruimte waar deze kabels samen komen weer helemaal tip top in orden maken. Zelfs als er ook spraken is van een groot aantal Electra kabels, deze monteren wij ook met alle liefde vast.

VLAN beheer

Dit is een therm die je eigenlijk nooit te horen krijgt in een huis, tuin en keuken netwerk. Dit is namelijk een wat geavanceerde manier van het beveiligen van de verschillende belangrijke computers op een netwerk. Dit komt omdat ze een netwerk binnen een netwerk maken. Hierdoor kunnen de computers die op verschillende netwerken zitten niet zomaar met elkaar praten. En omdat dit niet kan kun je bijvoorbeeld zorgen dat de computers van administratie niet bij de camera’s kunnen komen. Maar zo kun je er ook voor zorgen dat alleen het ict personeel toegang heeft to de belangrijke delen van een server.