In de wereld hebben we 2 soort gamers namelijk de gaming pc lief en de gameconsole fans. Maar welke is nu beter en voor wie is wat beter? Dit gaan we je in dit artikel onderanderen vertellen maar ook meer dan dat zoals hoe maak je nou je eigen computer? En waar moet je nou meer geld aan uit geven en waarop kun je juist flink besparen?

Wat is de betere manier van gamen?

Om antwoord te vinden op deze vraag is het eerst handig om je af te vragen wat nou de grote verschillen zijn. De grote verschillen zijn namelijk: De prijs, De grote, Hoe het speelt, Hoe lang blijft het goed en niet iedereen wilt een computer bouwen. De grote kan soms een factor zijn al helemaal als je nog een kleine kast hebt waar alles in moet passen.

De grote

Het is namelijk heel simpel gezegd computers zullen niet snel net zo klein als een console worden zonder dat ze minder sterk worden. De reden hiervan is namelijk dat een console wordt gezien als één apparaat met maar één fabrikant. Dit is dan niet het geval bij een computer omdat er voor een computer veel verschillende onderdelen zijn. Al deze onderdelen zijn niet perse voor elkaar gemaakt, dit zorgt er dan dus ook voor dat niet alles zo dicht op elkaar gebouwd kan worden.

De bediening

Hoe het speelt zou eigelijk de keuze alleen maar makkelijker moeten maken want op een gaming PC kun je alle soorten controllers aansluiten. Dit kan een joystick zijn of een xbox controller je kunt ze vaak allemaal op een PC aansluiten terwijl dit voor een console helaas niet waar is. Bij consoles zit je vaak beperkt aan het soort controller dat door de fabrikant is gekozen. Dit zorgt er voor dat je met een pc nooit verkeerd zit qua hoe je de spelen moet bedienen.

Wat kun je er verder allemaal mee

Vroeger met de komst van de playstation drie was het echt een enorm mooi pluspunt dat je op een console toch nog een normale film kon kijken. Op deze manier werd een gameconsole meer dan alleen dat het werd een media center waar iedereen wat aan had. Tegenwoordig is dit alleen maar meer geworden met de komst van Netflix, Videoland of Youtube. Maar ondanks al deze leuke nieuwe dingen kan een console nog lang niet de helft van wat je met een PC kan. Neem bijvoorbeeld het schijven van een verslag voor school, of het doen van je boekhouding. Terwijl dit allemaal prima te doen is op een normale PC.

PC gamen is niet voor iedereen.

Maar voor je überhaupt gaat twijfelen tussen PC gamen en Console gamen, moet je wil instaat zijn om zelf een computer te kunnen maken. Of je moet iemand kennen die je hiermee voor een laag bedrag kan helpen. Het is namelijk wel zo dat als je een gaming pc kant en klaar koopt dat je zoveel duurder bent dat het een stuk minder aanlokkelijk wordt. Om een voorbeeld te geven van een computer die je nog helemaal zelf in elkaar moet zetten kijk dan eens hier, dit is een enorm goede gaming computer voor rond de 2000,- Euro. Deze computer kost minder en presteert toch veel beter dan zijn “voor gebouwde” neefje die je hier kunt zien. Voor 2600,- euro bied deze minder prestaties maar misschien een beter uiterlijk??

Ben je nu toch overtuigt en wil je zelf een gaming pc bouwen of liever zelf een kantoor computer maken zorg dan dat je ons volgende artikel ook leest hierin staat precies waar je op moet letten en geven wij je nog wat meer tips.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *