Nu iedereen thuis is gaan werken wordt het netwerk zwaarder belast dan ooit. Onze standaard kastjes van KPN, Ziggo, T-mobile en alle andere providers zijn hier niet meer geschikt voor. Nu heb je van KPN wel booster pakketen net als bij Ziggo naar deze bieden zo goed als nooit de zelfde snelheid. Buiten dit komt er zo ook veel meer waarden in huis. Dit brengt natuurlijk extra risico met zich mee zeker in deze donkere tijden. Een goed camera systeem is dan ook geen overbodige luxe meer. Ook met deze beide dingen kan TVES gerand staan voor eerste klas kwaliteit.

De start situatie

Voor de camera’s kunnen we het heel simpel houden er waren en namelijk geen. Er was ook geen basis dus dit moest helemaal vanaf de grond aan worden opgebouwd. Wat het internet en WiFi betreft was er een bases niets meer dan dat. Een verouderde kast van Ziggo en een WiFi extender 30 euro. Dit kon natuurlijk niet langer, in de uiterste slaapkamer was YouTube amper mogelijk en Netflix was alleen op de laagste kwaliteit. Wat betreft de wensen van de klant, het moest gewoon goed zijn. Liever één keer goed inplaats van iedere 10 jaar iets nieuws.

De opties voor het internet en WiFi

Deel 1: Netwerk Qua switches en FireWall zit je van aan een USG deze zijn € 105,- en één of meerder USW 60W €130,00 dit is afhankelijk van hoe en waar we alle kabels langs laten gaan. Deze zijn vast of je moet van het door mij volledig vertrouwde A merk afwillen stappen iets dat ik zelf niet kan aanraden. Nu voor punt drie het variable. De zend schotels:

  • Optie 1: Unifi AP AC Lite +- 75 euro – De budget versie van het a merk. Deze versie is prijs kwaliteit heer en meester. Maar als het gaat over hoeveel apparaten hij van snel wifi moet voorzien staat hij in deze lijst toch onderaan.
  • Optie 2: Unifi AP WiFi V6 Lite +- 110 euro – Dit is de nieuwste van alle drie. Deze ondersteund de allernieuwste WiFi versie hierdoor kan hij met een laag aantal apparaten (3) de hoogste snelheid aan. Maar wederom voor een groter aantal apparaten laat hij zich toch kennen invergelijking met de Nano
  • Optie 3: Unifi AP Nano +- 150 euro – Dit is mijn persoonlijke favoriet omdat het niet de nieuwste is, maar wel de gene die het meest geschikt is om een grotere aantal apparaten van snel en stabiel WiFi te voorzien. Dit is overigens ook de kleinste van formaat. Mocht het het niet erg vinden om (veel) extra uit te geven aan het wifi netwerk dan zou ik deze zeker kiezen.

Totaal prijzen netwerk: Optie 1: +- 871,- euro Optie 2: +- 976,- euro Optie 3: +- 1096,- euro

De keuze voor de camerabeveiliging

Zoals afgesproken heb ik gerekend met 4 camera’s voor de camera’s heb helaas niet echt opties omdat ik camera’s altijd zelf kies zodat ik daar geen risico mee loop dat het resultaat tegenvalt. Ook kan deze configuratie extra lang terug kijken namelijk 45 dagen. De camera’s neme in een hogere resolutie op dan FULL HD voor extra scherp beeld.

  • Opname apparaat: +- 325,-
  • Basis opslag 6TB: +- 180,-
  • Back-Up schijf 6TB: +- 180,-
  • Standaard licentie 2 camera’s: Gratis 2x extra licenties per camera 1: 2x +- 50,-
  • Hikvision HiWatch camera: 4x 95,-

Totaal prijs beveiligingscamera: 1165,- Dit zijn de prijzen voor de boven genoemde hardware. Kabels en stekkers niet mee gerekend.

De beveiligingcamera’s

Voor de camera’s van deze klus hebben we gekozen voor de HikVision HiWatch camera’s ze hebben een uitstekende resolutie van 2560 × 1440 voor de prijs van 95,99. Dit is scherper dan de meeste beveiligingscamera’s als voorbeeld heeft een ring Video deurbel Pro een resolutie van 2048 x 1536. En de Unifi G3 Bullet heeft een resolutie van 1920×1024. Het mooie is dat de ring Video deurbel Pro ruim 240,- euro kost. En dan kun je nog niet eens terug kijken. De Unifi G3 Bullet kost ruim 130,- euro.

Kwaliteit controle

Zodra wij het materiaal binnenkrijgen stellen we het direct in op een van onze test kantoren. Op die manier weten e zeker dat het materiaal dat we leven geen productie fouten bevat.

De werkzaamheden

In dit geval had de klant gekozen voor internet optie 3. En kregen we goed keuring voor het camera systeem hierdoor kwam de basis materiaal kosten uit op € 2261,-. Hoewel dit nog wordt aangevuld met kabels en afwerk materiaal stond de kwaliteit veruit voorop en dat valt dan ook zeker weten terug te zien. Hier alvast een paar foto’s van hoe wij dingen afwerken.

Dit was een voorproefje van hoe wij dingen afwerken, wat in ons oog beter had gekund was de lengte van de voedingskabel naar de adapter buiten dat zijn wij zelf zee tevreden.

Vervolg op de werkzaamheden

Natuurlijk is een plek afwerken niet meer dan genoeg want zeker bij grotere huizen heb je veel meer toegangspunten nodig. Hieronder kun je dan ook nog een plek zien waar een toegangspunt zit.

Na dat we drie dagen aan werk er in hadden zitten was het eindelijk klaar. Het camera systeem was online, net als het WiFi netwerk waardoor je nu overal 4K Netflix kan streamen. Als dat geen groot verschil is weet ik het ook niet meer. Helaas kunnen we geen Camerabeveiliging beelden als voorbeeld gebruiken omdat dit de locaties zou verraden. Maar om het zo te zeggen binnenkomen zonder gezien te worden lukt allang niet meer.

De woorden van de klant waren als volgt: Ik ben zeer tevreden en je moet lekker op je werk blijven focussen want zo kom je er wel. Voor een andere camera installatie kijk dan hier.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *