Dit keer werkt TVES als oplossing voor Camerabewaking Emmen.

Sinds de afgelopen jaren is de komst van camerabewaking echt op gang gekomen. Dit komt voornamelijk omdat de prijs-kwaliteitverhouding een heel stuk beter is geworden. Waar je vijf jaar terug bijna duizend euro moest betalen om een fatsoenlijke full HD camera te komen met nacht zicht. Kun je nu voor onder de 200,- euro een camera kopen met een resolutie die een stuk groter is dan full HD en ook nog nacht zicht tot 30 meter. Een voorbeeld van deze camera is de Unifi G4 bullet deze is op het moment van schrijven 195,- euro. En een simpel opname systeem zoals de Unifi Cloud Key2 kost op het moment van schrijven 235,- euro. Met deze twee apparaten heb je al een leuk begin systeem met bewegingsmelding en een goede microfoon. Waarmee je al ruim 30 dagen aan opname terug kan kijken, dit is niet slecht voor 420,- euro.

Het probleem

De klant nam contact op met ons nadat ze een beetje ruimte en rust kregen in het huis wat ze een half jaar terug hadden gekocht. Na de koop van het huis zijn en een aantal camera’s blijven hangen van de vorige bewoner deze werkte allemaal naar behoren. Dit waren dan ook geen slechte camera’s zeker niet, alleen de NVR (het opname apparaat) was helaas wel mee genomen. Hierdoor waren de camera’s slechts bruikbaar als een vorm van decoratie. Dit was natuurlijk doodzonde en dit zou de klant dan ook graag anders willen zien. Maar de klant wilde er ook nog een extra camera bij willen hebben om zo meer hoeken van het huis op beeld te willen hebben.

De oplossingen voor Camerabewaking Emmen

Zoals aangegeven op onze hoofdpagina geven wij onze klanten graag meer opties. In dit geval hebben we dat ook gedaan. Dit vraag was vooral welke Synology de klant graag wilde hebben namelijk de DS220+ of de DS920+. Het antwoord dat we kregen was dat het gewoon goed moest zijn. Als reactie op deze keuzen zijn wij gegaan voor de DS920+. Omdat deze twee extra rekenkernen heeft waardoor hij sneller kan werken. Het leuke extraatje is ook dat deze zeven schijven extra kan ondersteunen wat voor toekomstige uitbreiding altijd prima is. En als camera zijn we gegaan voor de Unifi G4 bullet omdat dit prima camera’s zijn voor zowel overdag als ‘s nachts.

Waarom synology?

Voor de meer ervaren IT ervaren personen kan de vraag op komen waarom een Synology? Is dat net het zelfde als een vlieg slaan met een tennisracket? Nou ja en nee, het klopt een Synology kan heel veel meer dan alleen camera’s opnemen. Maar de meeste standaard NVR systemen kosten al snel 300,- euro of meer en deze werken allemaal op één enkel schijf. Dit vinden wij een no-go zeker in de tijd waarin data meer en meer belangrijker wordt. Hierdoor willen wij graag een NVR met twee schijven, alleen dan zit je al snel in een prijsklasse van 500,- euro. Dan kiezen we liever voor een paar centen extra een Synology die ook als back-up systeem kan werken voor alle computers in huis.

Alle onderdelen voor de klus

Om even een idee te geven wat wij voor alleen het opname systeem kwijt zijn heb je hier een lijstje met de producten. Houd wel in gedachten dat dit systeem met vijf camera’s van Full HD 60 dagen kan terug kijken en ook dat er maar één camera bij de prijs zit. Verder zijn er in dit project meer producten gebruikt die niet zozeer relevant zijn voor het opname systeem maar wel aanbevolen waren voor de algemene staat van het netwerk. Zoals een patch panel of nieuwe WiFi toegangspunten.

Overig gebruikt in dit project

PVC buizen, Kabelkokers, Patch panel, Cat5e kabel, Rj45 aansluiting, Unifi AP Long Range en overig klein materiaal.

Aan het einde

Na dat het totale project 19 werk uren heeft gekost, zaten ik samen met de klant te lachen over hoe snel hij/zij voorbij liep op de camera beelden. Maar dit werd gezegd met een zeer tevreden toon waaruit ik duidelijk kon merken dat de klant zeer tevreden was. Ook was dit merkbaar aan het feit dat er direct een tweede opdracht aan kwam. Mocht u hulp nodig hebben om overtuigd te worden dat wij de beste zijn voor Camerabewaking Emmen kijk dan hier.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *